Kuvateksti

Seitai Shiatsu

Seitai Shiatsu on japanilainen, Kato Sensein kehittämä, kehoa virittävä kokonaisvaltainen menetelmä, jossa elämänvoiman kiertoon ja toimintaan kehossa vaikutetaan eri tavoin.

Seitai Undo -peruskäsittelyssä käydään läpi koko keho hieroen, erilaisin heilutuksin ja venytyksin sekä energiakanavistossa sijaitsevia akupisteitä painellen.

Tarkoituksena on rentouttaa keho ja mieli samalla aktivoiden sisäisen voiman kiertoa kanavissa. Tavoitteena on edesauttaa
kehoa hoitamaan itse itseään.

Hoito ja vaikutukset

Hoidolla voidaan mm. helpottaa unettomuutta sekä erilaisia kipu- ja särkytiloja (esim. migreeni, selkäkivut), tasapainottaa hormonitoimintaa, tukea ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa sekä vahvistaa veren- ja imunesteiden kiertoa kehossa.
Seitai Shiatsu on monipuolinen ja tehokas hoitomuoto, jonka vaikutukset ulottuvat sekä puhtaasti fysiologiselle että henkiselle,
mielen ja energian tasolle.

Käsittely toteutetaan yleensä peruskäsittelynä, jossa koko keho käydään läpi monipuolisesti. Aikaa tulisi varata 60-90min. Hoito voidaan myös kohdentaa vain tiettyyn kehon osaan esim. niska- hartia seudulle, selkään tai jalkoihin. Tällöin aikaa tulisi varata 45min ylöspäin.

Hoito tehdään lattialla futon -patjan päällä kevyessä vaatetuksessa; esimerkiksi verryttelyhousut ja hihallinen paita käyvät hyvin.

Seitai Shiatsu lapselle (0-12v)

Seitai Shiastu sopii kaikenikäisille lapsille.

Hieronnalla on rentouttava ja rauhoittava vaikutus; hoito vahvistaa lapsen kehonkuvaa ja itseluottamusta. Positiivinen ja turvallinen, lapsen rajoja kunnioittava kosketushoito tukee lapsen psyykkistä, fyysistä ja emotionaalista kehitystä.

Myös leikki- ja kouluikäisellä lapsella voi ilmetä kehossa lihasjännityksiä ja –kireyksiä, päänsärkyä ja muita kipuoireita siinä missä aikuisellakin. Seitai Shiatsuhoito on lempeä tapa saattaa lapsen kehoa tapapainoon, purkaa jännityksiä, rentouttaa lihaksia ja koko hermostoa. Kiputilojen lisäksi shiatsusta on apua erilaisiin ruoansulatusvaivoihin, unettomuuteen ja nukahtamisvaikeuksiin, keskittymisvaikeuksiin, ylivilkkauteen ja erilaisiin tunteiden säätelyongelmiin.

Seitai Shiastu tapahtuu lapsen ehdoin. Ensimmäisellä kerralla olisi hyvä, että toinen vanhemmista tulisi mukaan hoitotilanteeseen, vähintään hoidon alkuun

Rentouttava hoito odottavalle äidille

Seitai Shiatsu sopii myös erinomaisesti raskaana olevalle sen elimistöä sekä hormonitoimintaa tasapainottavan vaikutuksen vuoksi.

Hoidossa käydään läpi kehoa monipuolisesti kevyesti hieroen ja painellen esim. kallonpohjaa, päätä, yläselkää ja jalkoja.

Hoidon lempeä käsittely on elvyttävää, miellyttävää ja syvästi rentouttavaa.


Aikoja kaikkiin hoitoihin voit varata heti ajanvarausjärjestelmästä tai
suoraan Minnalta: ulminna@gmail.com, 045 640 7997.