TUNTIKUVAUKSET

GroundingYin®- Joogahoito (Pilvi)

GroundingYin®- Joogahoito on uudenlainen tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien eli
energiakanavien, sekä niissä sijaitsevien akupisteiden, käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen. Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja
tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee mm. asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.
GroundingYin®-Joogahoidossa käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta, aktivoi ruoansulatusta ja koko kehon nestekiertoa. Asanoissa ollaan 5-10 minuuttia, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä asiakkaita. Joogahoidossa hyödynnetään runsaasti apuvälineitä; vilttejä, putkityynyjä, joogatiiliä, joiden avuilla saadaan rakennettua ja tuettua mahdollisimman rentoja turvallinen asana, jossa voi miellyttävästi viipyä pidempään.

Varaa tuntisi tästä

Yinjooga (Pilvi)

Yin joogassa pysähdytään oman hiljaisuuden äärelle. Se on irtipäästämistä ja antautumista, voimaantumista uudelle. Tunnilla tehdään lempeitä, pitkäkestoisia asanoita (n. 2-5 min), jonka aikana hellitetään lihastyöstä ja avataan kehoa syvemmältä, sidekudoksista sekä lihaskalvoista. Rauhallisen harjoituksen avulla saavutetaan meditatiivinen tila, jossa mieli hiljenee ja keho antautuu painovoimalle.

Varaa tuntisi tästä

Yin & Yang (Anna)

Tällä tunnilla yhdistyvät hidas ja rauhallinen yinjooga, sekä pehmeä flowjooga. Yinjoogassa asanoissa pysytään pidempään venyttäen sidekudosta, ei niinkään lihasta. Tavoitteena on päästä mahdollisimman meditatiiviseen tilaan ja rauhoittua. Käytämme apuvälineenä esim. joogablokkeja, bolsteria, tennispalloja ja joogavyötä. Yang-osuus tunnista on puolestaan rauhallista, mutta kuitenkin dynaamista flowjoogaa, jossa tärkeä osa on hengityksen yhdistäminen liikkeeseen. Tämä monipuolinen joogatunti sopii ensikertalaisista edistyneemmillekkin joogeille.

Soundfulness Yin (Merja)

Soundfulness Yin tunti on asanan, hengityksen, lempeän hyväksyvän tietoisen läsnäolon ja äänirentoutuksen yhdistävä yinjoogatunti. Ohjaajan harjoituksen aikana ja lopussa soittamat äänimaljat ja erilaiset terapeuttiset soittimet antavat mahdollisuuden harjoituksen syventämiseen ja kehomielen rauhoittamiseen ja rentoutumiseen. Äänimaisema yhdistettynä asanaharjoitukseen on parhaimmillaan kokonaisvaltainen, hoitava, maadoittava ja voimaannuttava kokemus.

Yinjoogan pitkissä (3-5 min.) asanoissa on mahdollisuus pysähtyä omien tuntemusten äärelle. Fyysisellä tasolla vaikutus kohdistuu mm. niveliin ja sidekudoskalvoihin. Asanaan rentoutumisen myötä sidekudokset joustavat ja antavat myöten, kudosten hapensaanti ja aineenvaihdunta paranee, "jumit" sulavat ja liikkuvuus paranee.

Hidasrytminen harjoitus sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Osallistua voi ilman aiempaa kokemusta joogasta. Asentojen tukena käytetään putkityynyä, joogatiiliä ja joogavyötä.

Sointukylpy - äänimaljarentoutus ryhmille.

Syvärentouttava sointukylpy on ainutlaatuinen ja joka kerta omanlaisensa äänimatka. Sointukylvyssä "kylvetään" äänimaljojen, gongin, symbaalien ja koshi soittimien rentouttavassa soinnissa. Sointukylpy vastaanotetaan makuuasennossa joogamatolla maaten mukavasti peiton alla levähtäen.

Lempeät soinnut ja äänivärähtelyt vaikuttavat kokonaisvaltaisesti kehoon ja mieleen. Fyysisesti koettava äänivärähtely ulottuu solutasolle. Maljojen ja gongin myötävärähtely saa soluissamme olevan nesteen värähtelemään, samalla ikäänkuin hieroen kehoamme sisältäpäin. Tämä antaa lihaksille ja hermostolle mahdollisuuden rentoutua ja rauhoittua. Harmoniset äänet koskettavat limbisen järjestelmän kautta myös tunteitamme.

Äänen ja sen värähtelyn vaikutus on rentouttava, virkistävä ja tasapainottava. Sointukylvyn jälkeen olo on parhaimmillaan rento ja levollinen, virkeä ja valpas.

Heartful Yoga (Pilvi)

Heartful Yoga on lempeyteen ja yksilöllisyyteen nojaava joogatyyli, joka ei ohjaa vain yhteen oppiin, vaan antaa mahdollisuuden luottaa oman kehomielen viisauteen. Heartful Yoga lisää elinvoimaa omista lähtökohdista käsin ja tuo joogan osaksi arkea myös maton ulkopuolelle.

Tunnit ovat lempeitä, kaikille sopivia joogatunteja. Heartful-harjoituksessa lempeän dynaaminen liike, hengitys- ja
meditaatioharjoitukset ja Yinjoogan kehoa linjaavat ja hitaasti palauttavat asanaharjoitukset kietoutuvat yhteen. Heartful Yogassa on
tuttuja elementtejä niin Hatha- kuin Flowjoogasta kuin restoratiivisesta- ja Yinjoogasta.

Varaa tuntisi tästä

Hatha Flow (Anita)

This class is guaranteed to warm up your body and increase your body-mind awareness. Hatha Flow is about classical Hatha postures that flow from one to another with some pauses for adjusting and feeling your body in the asana.
Some earlier yoga experience is recommended.

Pilates (Eveliina)

Pilates (perustaso) on mukavasti virkistävä ja aktivoiva tunti joka sopii kaiken kuntoisille harrastajille. Tunneilla keskitytään keskivartalon syvien lihasten vahvistamiseen, vetreyttämiseen ja voimistamiseen sekä kehon tasapainon, hallinnan ja oikean hengitystekniikan syventämiseen.
Harjoitus huoltaa selkää, parantaa ryhtiä ja vähitellen purkaa kehon virheasentoja. Sisäinen korsetti kiristyy kuin huomaamatta, ryhti paranee ja mielikin rauhoittuu tekemiseen keskittymällä.Lisäksi saat voimaa, kestävyyttä, tasapainoisuutta sekä notkeutta ja pitkälinjaisuutta lihaksistoon.

Muistathan osallistua tunnille täysin terveenä ja huolehdithan hyvästä käsihygieniasta Gaia Vallilassa ennen ja jälkeen tunnin.

Varaa tuntisi tästä