TUNTIKUVAUKSET SYYSKAUSI 2018

GroundingYin®- Joogahoito, MA klo 18.45-20.15 (Pilvi)

GroundingYin®- Joogahoito on uudenlainen tuntikokonaisuus, jossa Yinjoogan rentouttavimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien eli
energiakanavien, sekä niissä sijaitsevien akupisteiden, käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen. Tunnin tarkoituksena on aktivoida ja
tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee mm. asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.
GroundingYin®-Joogahoidossa käytettävät asanat edistävät mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta, aktivoi ruoansulatusta ja koko kehon nesstekiertoa. Asanoissa ollaan 5-10 minuuttia, jonka aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä asiakkaita. Joogahoidossa hyödynnetään runsaasti apuvälineitä; vilttejä, putkityynyjä, joogatiilejä, joiden avuilla saadaan rakennettua ja tuettua mahdollisimman rentoja turvallinen asana, jossa voi miellyttävästi viipyä pidempään.

Kokemuksellinen hathajooga, TI klo 17.45-18.45 (Kati)

Tunnilla hathajoogan asanoita lähestytään kokemuksellisen anatomian ja kehon eri kerrosten havainnoimisen kautta. Ohjaajan tulokulma hathajoogaan perustuu Vanda Scaravellin kehittämään joogaan ja on inspiroitunut somaattisista menetelmistä.

Yin & Yang jooga TI klo 19.00-20.30 (Kati)

Yin & Yang joogassa herätellään kehon kudoksia pitkien, palauttavien yinasanoiden kautta ja toisaalta tuodaan liikettä elimistöön lempeiden dynaamisten asanoiden ja hengityksen kautta. Yin tarkoittaa muun muassa pysähtymistä, yang puolestaan liikettä. Tunnit seuraavat vuodenaikojen kiertoa kiinalaisen lääketieteen mukaisesti.

Pilates, TO klo 17.45-18.45 (jatko) ja 19.00-20.00 (Hedvig)

Pilates on kehonhallintaharjoittelu, jossa pyritään palauttamaan ja vahvistamaan kehon luonnollista ryhtiä ja liikeratoja.

Yin jooga, PE klo 7.30-8.30 (Kati)

Perjantai aamujen yintunneilla herätellään kehon kudoksia elimistön palautumista edistävien asanoiden kautta. Tunti etenee pitkistä asanoista lyhyempiin, jotta voimme vastaanottaa uuden päivän virkistyneinä.

Lempeä aamuhatha, PE 9.00-10.00 (Kati)

Lempeät aamutunnit herättävät kehon uuteen päivään. Hathajoogan asanoita lähestytään kokemuksellisen anatomian ja kehon eri kerrosten havainnoimisen kautta.

Yin jooga, PE klo 17.45-19.15 (Heidi)

Yin jooga on pysähtymistä oman kehon hiljaisuuden äärelle. Se on irtipäästämistä ja antautumista, voimaantumista uudelle. Tunnilla oin
tehdään lempeitä, pitkäkestoisia asanoita (n. 2-5 min), jonka aikana hellitetään lihastyöstä ja päästään avamaan kehoa syvemmältä,
sidekudoksista sekä lihaskalvoista. Rauhallisen harjoituksen avulla saavutetaan meditatiivinen tila, jossa mieli hiljenee ja keho antautuu
painovoimalle,

Yin jooga + Nidra, SU Yin jooga + Nidra, SU klo 17.45-19.15

Sunnuntain iltatunnilla saat nollattua viikon ja latauduttua vastaanottamaan seuraavan. Yin jooga on lempeää vastapainoa kaikelle aktiiviselle lihas- ja aivotyöskentelylle. Jooganidra puolestaan vie syvään rentouden tilaan. Rauhoittava tuntikokonaisuus sopii kaikille tasapainottaen erityisesti kiireisen kehoa ja mieltä.

Tuntiaikataulu ja varaukset : https://www.varaaheti.fi/gaiavallila/fi