JOOGA/PILATES WORKSHOPIT

SU 4.2. LEMPEYTTÄ ELÄMÄÄN SUNNUNTAI

Lempeyttä elämään -sunnuntaina rauhoitumme kuulostelemaan sisintämme, sallimme itsellemme keskeneräisyytemme ja opettelemme elämään luottavaisemmin ja omaa sydäntä kuunnellen. Avaudumme elämän lempeydelle: ilolle, rakkaudelle, kauneudelle ja tarkoituksenmukaisuudelle.

Päivän aloittaa Minnan ohjaama ihana ja lempeä Yin jooga, jonka teemana on sydän ja rakkaus, itseä ja muita kohtaan. Avaamme myös rintakehää, näin mahdollistaen helpon ja lempeän hengityksen. Tämän jälkeen edetään Leenan opastuksella inspiroivien luento- osuuksien sekä helppojen ohjattujen meditaatioiden ja harjoitusten avulla kohti rennompaa, iloisempaa ja lempeämpää elämää.

Lempeyttä elämään sunnuntai on 4.2. klo:14-17.

Tapahtuman hinta on 40e, ja se maksetaan paikan päällä. Ilmoittaudu: minnajoogaa@gmail.com viimeistään 1.2.

Lämpimästi tervetuloa!

Minna Loponen on Gaia Vallilan joogatoiminnan organisoija sekä joogaohjaaja. Minna on yli 20v ollut tekemisissä joogan kanssa ja joogaohjauskokemusta hänellä on noin puolentoista vuoden ajalta reilusti yli 100h. Tällä hetkellä Minna viimeistelee RYT500-joogaohjaajaopintoja YogaSourcella Marjo Wuorisalon opissa.

Leena Siitonen, FM, on henkisen kasvun ohjaaja. Leena kirjoittaa, kouluttaa ja luennoi lempeämmästä elämästä ja muista henkisen kasvun aiheista ja tekee intuitiivisia tulkintoja vastaanotollaan Vallilassa. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on juuri ilmestynyt
Viisas elämä -sarjassa ja voit ostaa sen itsellesi tapahtumassa ystävähintaan.

Tutustu Leenaan:

www.iloinenaura.com
www.facebook.com/iloinenaura
https://www.instagram.com/iloinen_aura/

MENNEET WORKSHOPIT

TI 26.12. MEDITAATIO, YIN-JOOGA JA JOOGA-NIDRA

Joulun jälkeen on hyvä pysähtyä ja luoda jälleen hyvä ja vakaa kontakti omaan itseen. Tällä kertaa keskitymme sydämeen ja rakkauteen - kuinka saamme ne taas sisällämme hyvään elämän virtaan. Tervetuloa mukaan!

Kokonaisuus alkaa mielen rauhoittavalla meditaatiolla, minkä aikana pyritään pysäyttämään ajatusten virtaus ja olemaan tässä hetkessä, oman kehon kokemuksessa.

Yin-joogan eheyttävä vaikutus perustuu sen pitkäkestoisiin asentoihin, jotka edistävät sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Pitämällä lihakset mahdollisimman rentoina, sidekudokset pääsevät avautumaan ja kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta. Lisäksi yin-joogalla on myös hermostoa tasapainottava ja rauhoittava vaikutus.

Jooga-nidra on vanha jooginen harjoitus, joka tarkoittaa kirjaimellisesti joogista unta. Harjoituksessa tietoisuus kuljetetaan valveillaolon ja unen väliseen tilaan ohjaajan opastuksella. Jooga-nidran tilassa keho on täydellisen rentoutunut ja painovoimalle antautunut. Harjoitus tehdään mukavasti selinmakuulla, halutessa viltin alla.

Tämän pitkän harjoituksen jälkeen olo on erittäin rentoutunut, antautunut ja vapaa. Usein harjoituksen suurin vaikutus alkaa kuitenkin näkyä vasta tulevina päivinä. Kokonaisuus sopii kaikille.

Aika: TIISTAINA 26.12. klo:18.00-20.00.

Tunnin ohjaa: Minna Loponen

Hinta: 20e tai Gaian korttilaisille 1 leima + 5e

SUNNUNTAINA 19.11. AYURVEDA JA JOOGA WORKSHOP

Workshop alkaa rentouttavalla mutta virkistävällä joogalla, valmistaen kehoa ja mieltä tulevaan päivään. Ayurveda luento koostuu seuraavista aiheista: kehotyyppien ominaisuuksia, oman kehotyypin löytäminen, terveyden/sairauden merkit, miten valmistautua talveen sekä muutaman terveyttä tukevan ruoan reseptin läpikäynti. Workshop loppuu joogaan, missä käydään läpi eri kehotyypeille sopivia asanoita - niin dynaamisempia liikkeitä kuin rentouttaviakin.

Workshop on tarkoitettu kaikille jotka ovat kiinnostuneet omasta hyvinvoinnista, itsensä hoitamisesta ja ymmärtämisestä eri vuodenaikoina, erityisesti talvella.

Aika: 10:00-13:30

Hinta: 45e tai Gaian korttilaisille 3 leimaa + 5e

Varaa paikkasi: https://www.varaaheti.fi/gaiavallila/fi

Workshopin ohjaa ja Ayurvedasta luennoi: Minna Loponen


Minna on pitkään liikuttanut lapsia, nuoria ja aikuisia ja omana harrastuksena on rinnalla ollut jooga matkassa jo yli 20v. Pitkän joogamatkan varrella hän on osallistunut useisiin retriitteihin ja workshoppeihin koti- sekä ulkomailla. Joogaohjauskokemusta hänellä on hieman yli vuoden ajalta, reilusti yli 100h. Tällä hetkellä hän viimeistelee RYT500 -joogaopettajaopintoja YogaSourcella Marjo Wuorisalon opissa. Takana on myös Intialaisen lääketieteen perusopinnot Suomen Ayurveda Instituutissa sekä kansanterveystieteen ja terveyden edistämisen opinnot yliopistossa Suomessa ja Ruotsissa. Hän on myös tehnyt tutkimusta terveystieteiden alueella.