Pilvi Valkeapää

Kalevalainen jäsenkorjaus, Seitai Shiatsu, GroundingYin - joogahoito

Olen Kalevalainen jäsenkorjaaja, Seitai Shiatsu diplomihoitaja, GroundingYin -joogahoidon ohjaaja ja Heartful Yoga opettaja. Asun Helsingissä kahden kouluikäisen lapseni, aviomieheni ja koiramme kanssa. Minulla on sosiaalialan koulutus ja olen työskennellyt kuntouttavassa työssä mielenterveyspuolella, kehitysvammaisten parissa, sekäuseita vuosia lasten ja perheiden kanssa. Nuoresta asti käsillä hoitaminen on kiinnostanut. Käteni löytävät kipeät paikat. Mummot, mammat ja kaverit on hierottu. Keho ja miten se toimii on uskomattoman kiinnostava. Ja miten sitä voi kosketuksen ja liikunnan keinoin parantaa ja huoltaa.

Shiatsulla oli aikoinaan minulle käänteentekevä vaikutus kuntoutumisessa kehoni vaikeista kiputiloista. Perehdyin hoitomuotoon ja hyvin pian tiesin, että shiatsu on minun juttuni. Siinä kiteytyi kaikki kiinnostuksen kohteeni. Lempeä avaava ja energisoiva hieronta, akupisteiden käsittely (shiatsusta jotkut sanovatkin, että se on akupunktiota ilman neuloja!) sekä shiatsun kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä psykofyysisenä olentona. Shiatsupolkuni jatkui Diplomi Seitai Shiatsu hoitajan koulutukseen.

Ja näinhän se on, että kerran kun on kehonhoitotyön maailmaan astunut, tiedon-ja oppimisenjano sen kuin lisääntyy. Syksyllä 2017 aloittamani Kalevalaisen jäsenkorjauksen kolmen vuoden antoisat ja monipuoliset opinnot sain päätökseen elokuussa 2020 ja samalla myös sain oikeuden Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeeseen. Työpakkiin on opintojen rinnalla kertynyt kokemusta jo yli 300 hoidosta.

Näen, että suomalaisesta hoitoperinteestä kumpuava Kalevalainen jäsenkorjaus ja Shiatsu –Japanissa syntynyt ja kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen kehonkäsittelymuoto tukevat toisiaan hienosti. Lämpimästi tervetuloa hoitoon!

Meeri Lempiäinen

Seitai Shiatsu


Olen helsinkiläinen tanssitaiteen maisteri, shiatsuhoitaja ja tomeran pienen tytön äiti. Kehon kanssa toimiminen on ollut kutsumukseni lapsesta saakka ja se on johdattanut minut niin liikkeen ammattilaisuuteen kuin hoitotyön pariin. Työni ohella olen harjoittanut aktiivisesti joogaa, pilatesta ja erilaisia somaattisia kehotekniikoita sekä käynyt monenlaisissa kehohoidoissa.

Keväällä 2017 suoritin Seitai Shiatsuhoitajan diplomi-koulutuksen Helsingissä, Suomen Seitai Shiatsu koulussa. Tästä alkoi rikastuttava matka kohti syvempää ymmärrystä keho-mielen yhteyksistä ja sen hoidollisista mahdollisuuksista. Shiatsun harjoittaminen on ollut luonnollista jatkumoa tanssijan työlleni, sillä minulla on kiinnostus ymmärtää, miten kehon kuormitustiloja saa lempeästi purettua kosketuksen avulla. Shiatsun rauhallinen manipulaatio saa aikaan kokonaisvaltaista rentoutumista, mutta samalla energisoitumista ja kehotietoisuuden voimistumista. Lihasjännitteet alkavat purkautua ja kehon luonnolliset paranemismekanismit aktivoituvat. Hoidon seurauksena myös mieli seestyy ja saapuu vahvemmin läsnäolevaan hetkeen. Kehon fyysisen uudelleenjärjestämisen lisäksi shiatsuun voikin mielestäni suhtautua eräänlaisena kehomeditaationa.Toivotan teidät kaikki, kehosta ja mielentilasta riippumatta, tämän ihanan hoidon äärelle!

Ajanvaraus onnistuu sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai ottamalla minuun suoraan yhteyttä: meeri.lempiainen@gmail.com / p. 0415387603 / facebook.com/meerinshiatsu

Huom. Maksu käteisellä tai laskulla.

(Kuva: Anni Sulonen)