Minna Ulmanen

Seitai Shiatsu-hoidot ja koulutukset, GroundingYin-Joogahoidot ja koulutukset, Kalevalaisen Jäsenkorjauksen Oppipoika- harjoitteluhoidot alk. syyskuu 2017.

P.0456407997, ulminna@gmail.com

Hoitajan polkuni alkoi Lähihoitajan töistä n.17v sitten. Työskentelin hoitoalalla erilaisissa tehtävissä 15v, sitten jatkoin opiskeluja liikunta-alalle, jooga- ja pilatesopettajaksi. Kaipasin kuitenkin hoitamista, sillä olen aina kokenut tarvetta ja halua koskettaa, hoitaa käsilläni.

Yinjoogan ohjaamisen ja oman harjoitukseni myötä minussa heräsi vahva kiinnostus Kiinalaista Lääketiedettä sekä itämaisia hoitotekniikoita kohtaan. Opiskelinkin Japanilaisen Seitai Shiatsun Diplomihoitajaksi. Hoitojen tekeminen tuntuu luontevalta ja hyvältä; Ihmiset saavat apua vaivoihinsa ja olen vakuuttunut myös entistä enemmän siitä, kuinka tärkeää ja rauhoittavaa kosketus on. Myös Yinjoogaa ohjatessani aloin kierrellä asanoiden aikana yhdistelemässä niihin Shiatsu-tekniikkaa sekä käsittelemässä akupisteitä, hoitamassa asiakkaita. Sain hyvää palautetta mm. käsittelyn asanaa voimistavasta, mutta yhtä aikaa rauhoittavasta vaikutuksesta. Inspiroituneena tästä, aloin suunnitella omanlaisen käsittelyni asanoihin sekä luoda erilaisia tunti-kokonaisuuksia. Tälle kehoa monipuolisesti hoitavalle tunti-kokonaisuudelle annoin nimeksi GroundingYin®- Joogahoito.
Kehot ovat upea ja mysteerinen maailmansa, joka opettaa minua päivä toisensa jälkeen lisää. Uskon vanhoihin kansanperinteisiin kehon käsittelyssä ja kunnioitan niitä. Niinpä Kalevalainen Jäsenkorjaus on seuraava etappini. Olet lämpimästi tervetullut luokseni hoitoon. Aikaa voit varata minulle soittamalla, viestittämällä tai ajanvarausjärjestelmästä.

Piia Heinonen

p. 0407654078, heinonenpiia@gmail.com


Piia on moderni vyöhyketerapeutti sekä hieroja opiskelija. Moderni vyöhyketerapia opinnot ovat suoritettu Kairon instituutissa. Piia on kahden lapsen äiti ja on myös kirjoittanut Atenan julkaiseman kirjan- Meidän perheen parhaaksi yhteistyönä. Kirja käsittelee imetystä ja sen tukemista vaikeassakin tilanteessa. Vauvat, lapset, vatsavaivat, stressin lievitys, odottavat äidit sekä synnytykset ovat sydäntä lähellä. Ota yhteyttä, jos tulet ensimmäistä kertaa vyöhyketerapiaan tai varaa aika kalenterista, jos tulet uudestaan tai olet käynyt aikaisemmin. Sydämellisesti tervetuloa!

Pilvi Valkeapää

p.0401303418, tmi.pilvi@gmail.com

Olen Pilvi, perheensä (kaksi kouluikäistä lasta, mies) kanssa Helsingissä asuva shiatsuhoitaja. Minulla on sosiaalialan koulutus ja olen työskennellyt useita vuosia kuntouttavassa työssä mielenterveyspuolella, kehitysvammaisten parissa, viimeiset vuodet lasten ja perheidenkanssa. Lempeää joogaa ja pilatesta olen harrastanut toistakymmentä vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti. Vuosien varrella olen kokeillut jos millaista hoitoa ja käynyt yksittäisiä kursseja Alexandertekniikasta erilaisiin anatomiakoulutuksiin. Olen lisäksi käynyt akupunktiossa sekä klassisessa hieronnassa vuosia suht säännöllisesti. Akupunktio on toiminut rentoutushoitona, sen avulla olen selättänyt stressiä, särkyjä ja kolotuksia sekä kolmivuorotyön laukaisemaa unettomuutta.

Nuoresta tytöstä asti käsillä hoitaminen on kiinnostanut. Se on ollut aina läsnä elämässä. Käteni löytävät kipeät paikat. Mummot, mammat ja kaverit on hierottu. Keho ja miten se toimii on uskomattoman kiinnostava. Ja miten sitä voi manuaalisesti, kosketuksen ja manipulaation kautta sekä liikunnan keinoin parantaa ja huoltaa.

Vaikkakin ammattiura aikuisiässä vei toisenlaisen hoitotyön pariin, jo pitkään ollut haave hierojan ammatista kyti edelleen. Eräänä päivänä, googlaillessani kipeille hartioilleni hierontahoitoja, törmäsin shiatsuun. Perehdyin hoitomuotoon ja hyvin pian tiesin, että shiatsu on minun juttuni. Siinä kiteytyi kaikki kiinnostuksen kohteeni. Lempeä avaava ja energisoiva hieronta, akupisteiden käsittely (shiatsusta jotkut sanovatkin, että se on akupunktiota ilman neuloja!) sekä shiatsun konaisvaltainen näkemys ihmisestä psykofyysisenä olentona. Samalta istumalta ilmoittauduin Seitai Shiatsun peruskurssille Suomen Seitai Shiatsu kouluun, joka kuin hopeatarjottimella minulle tarjoutui alkavaksi muutaman viikon päästä. Varasin ajan ensimmäiseen shiatsuhoitoon saadakseni vakuutusta kasvavalle innolleni hoitomuodosta.

Hoitokokemus oli taivaallinen! Seitai Shiatsu peruskurssi vei mennessään. Shiatsupolkuni jatkui Diplomi Seitai Shiatsu hoitajan koulutukseen. Nyt olen valmistunut diplomihoitajaksi ja teen työtä jota rakastan. Hoidan ja tuotan hyvää oloa ihmisille, itselleni ja perheelleni.

Shiatsun maailmassa oppiminen kuitenkin jatkuu varmasti niin pitkään kun tulen shiatsua tekemään. Koulutan itseäni jatkuvasti käymällä täydennyskoulutuksissa, lukemalla ja opiskelemalla! Ja näinhän se on, että kerran kun on kehonhoitotyönmaailmaan astunut, tiedon-ja oppimisenjano sen kuin lisääntyy. Syksyllä 2017 aloitan Kalevalaisen jäsenkorjauksenopinnot! Näen, että suomalaisesta hoitoperinteestä kumpuava Kalevalainen jäsenkorjaus ja Shiatsu –Japanissa syntynyt ja kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen kehonkäsittelymuoto tukevat toisiaan hienosti. Lämpimästi tervetuloa hoitoon!

Reelika

Erikoiskosmetologi ja Koulutettu hieroja -2018

Olen tehnyt erilaisia kosmetologin hoitoja vuodesta 2006 lähtien. Tykkään oppia aina uutta, joten tällä hetkellä opiskelen hierojaksi. Intialaista päähierontaa, aromahierontaa ja lymfahierontaa olen tehnyt pitkään. Osaamiseni ulottuu perushoidoista aina erikoisempiin laitehoitoihin sekä rentouttaviin hierontoihin.

Shiatsuun ja Gaia Vallilaan tutustuin tämän vuoden aikana, kun opiskelin Shiatsuhierontaa Minnalta Gaia Vallilassa.Vapaalla vietän aikaa liikkuen ja erityisesti eläimet ovat lähellä sydäntä. Minut löytää koiran kanssa lenkiltä tai hevosen selästä.