Pilvi Valkeapää

Seitai Shiatsu, Kalevalainen jäsenkorjaus, GroundingYin -joogahoito p.0401303418, tmi.pilvi@gmail.com

Olen Pilvi, Gaia Vallillan vetäjä/omistaja heinäkuun 2018 alusta alkaen. Olen Seitai Shiatsu diplomihoitaja, kalevalaisen jäsenkorjauksen viimeisen vuoden opiskelija, kisälli, GroundingYin -joogahoidon ohjaaja ja Heartful Yoga opettaja. Asun Helsingissä kahden kouluikäisen lapseni, aviomieheni ja koiramme kanssa. Minulla on sosiaalialan koulutus ja olen työskennellyt useita vuosia kuntouttavassa työssä mielenterveyspuolella, kehitysvammaisten parissa, useita vuosia lasten ja perheiden kanssa.

Nuoresta tytöstä asti käsillä hoitaminen on kiinnostanut. Käteni löytävät kipeät paikat. Mummot, mammat ja kaverit on hierottu. Keho ja miten se toimii on uskomattoman kiinnostava. Ja miten sitä voi kosketuksen ja liikunnan keinoin parantaa ja huoltaa. Vaikkakin ammattiura aikuisiässä vei toisenlaisen hoitotyön pariin, jo pitkään ollut haave hierojan ammatista kyti edelleen. Shiatsulla oli aikoinaan minulle käänteentekevä vaikutus kuntoutumisessa kehoni vaikeista kiputiloista. Perehdyin hoitomuotoon ja hyvin pian tiesin, että shiatsu on minun juttuni. Siinä kiteytyi kaikki kiinnostuksen kohteeni. Lempeä avaava ja energisoiva hieronta, akupisteiden käsittely (shiatsusta jotkut sanovatkin, että se on akupunktiota ilman neuloja!) sekä shiatsun kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä psykofyysisenä olentona. Ilmoittauduin Seitai Shiatsun peruskurssille Suomen Seitai Shiatsu kouluun, ja se vei mennessään. Shiatsupolkuni jatkui Diplomi Seitai Shiatsu hoitajan koulutukseen. Nyt työskentelen Gaia Vallilassa Seitai Shiatsu hoitajana ja teen työtä jota rakastan. Hoidan ja tuotan hyvää oloa asiakkailleni, itselleni ja perheelleni. Shiatsun maailmassa oppiminen kuitenkin jatkuu varmasti niin pitkään kun tulen shiatsua tekemään. Koulutan itseäni jatkuvasti käymällä täydennyskoulutuksissa, lukemalla ja opiskelemalla! Ja näinhän se on, että kerran kun on kehonhoitotyönmaailmaan astunut, tiedon-ja oppimisenjano sen kuin lisääntyy.

Syksyllä 2017 aloitin Kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot ja nyt on jo runsaat 200 hoitoa takana. Näen, että suomalaisesta hoitoperinteestä kumpuava Kalevalainen jäsenkorjaus ja Shiatsu –Japanissa syntynyt ja kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen kehonkäsittelymuoto tukevat toisiaan hienosti. Lämpimästi tervetuloa hoitoon!

Meeri Lempiäinen

Seitai Shiatsu
Olen helsinkiläinen tanssitaiteen maisteri, shiatsuhoitaja ja tomeran pienen tytön äiti. Kehon kanssa toimiminen on ollut kutsumukseni lapsesta saakka ja se on johdattanut minut niin liikkeen ammattilaisuuteen kuin hoitotyön pariin. Työni ohella olen harjoittanut aktiivisesti joogaa, pilatesta ja erilaisia somaattisia kehotekniikoita sekä käynyt monenlaisissa kehohoidoissa.

Keväällä 2017 suoritin Seitai Shiatsuhoitajan diplomi-koulutuksen Helsingissä, Suomen Seitai Shiatsu koulussa. Tästä alkoi rikastuttava matka kohti syvempää ymmärrystä keho-mielen yhteyksistä ja sen hoidollisista mahdollisuuksista. Shiatsun harjoittaminen on ollut luonnollista jatkumoa tanssijan työlleni, sillä minulla on kiinnostus ymmärtää, miten kehon kuormitustiloja saa lempeästi purettua kosketuksen avulla. Shiatsun rauhallinen manipulaatio saa aikaan kokonaisvaltaista rentoutumista, mutta samalla energisoitumista ja kehotietoisuuden voimistumista. Lihasjännitteet alkavat purkautua ja kehon luonnolliset paranemismekanismit aktivoituvat. Hoidon seurauksena myös mieli seestyy ja saapuu vahvemmin läsnäolevaan hetkeen. Kehon fyysisen uudelleenjärjestämisen lisäksi shiatsuun voikin mielestäni suhtautua eräänlaisena kehomeditaationa.Toivotan teidät kaikki, kehosta ja mielentilasta riippumatta, tämän ihanan hoidon äärelle!

Ajanvaraus onnistuu sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai ottamalla minuun suoraan yhteyttä: meeri.lempiainen@gmail.com / p. 0415387603 / facebook.com/meerinshiatsu

Huom. Maksu käteisellä tai laskulla.

(Kuva: Anni Sulonen)