Pilvi Valkeapää

Kalevalainen jäsenkorjaus, Seitai Shiatsu, GroundingYin - joogahoito

Olen Kalevalainen jäsenkorjaaja, Seitai Shiatsu diplomihoitaja, GroundingYin -joogahoidon ohjaaja ja Heartful Yoga opettaja. Asun Helsingissä kahden kouluikäisen lapseni, aviomieheni ja koiramme kanssa. Minulla on sosiaalialan koulutus ja olen työskennellyt kuntouttavassa työssä mielenterveyspuolella, kehitysvammaisten parissa, sekäuseita vuosia lasten ja perheiden kanssa. Nuoresta asti käsillä hoitaminen on kiinnostanut. Käteni löytävät kipeät paikat. Mummot, mammat ja kaverit on hierottu. Keho ja miten se toimii on uskomattoman kiinnostava. Ja miten sitä voi kosketuksen ja liikunnan keinoin parantaa ja huoltaa.

Shiatsulla oli aikoinaan minulle käänteentekevä vaikutus kuntoutumisessa kehoni vaikeista kiputiloista. Perehdyin hoitomuotoon ja hyvin pian tiesin, että shiatsu on minun juttuni. Siinä kiteytyi kaikki kiinnostuksen kohteeni. Lempeä avaava ja energisoiva hieronta, akupisteiden käsittely (shiatsusta jotkut sanovatkin, että se on akupunktiota ilman neuloja!) sekä shiatsun kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä psykofyysisenä olentona. Shiatsupolkuni jatkui Diplomi Seitai Shiatsu hoitajan koulutukseen.

Ja näinhän se on, että kerran kun on kehonhoitotyön maailmaan astunut, tiedon-ja oppimisenjano sen kuin lisääntyy. Syksyllä 2017 aloittamani Kalevalaisen jäsenkorjauksen kolmen vuoden antoisat ja monipuoliset opinnot sain päätökseen elokuussa 2020 ja samalla myös sain oikeuden Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeeseen. Työpakkiin on opintojen rinnalla kertynyt kokemusta jo yli 300 hoidosta.

Näen, että suomalaisesta hoitoperinteestä kumpuava Kalevalainen jäsenkorjaus ja Shiatsu –Japanissa syntynyt ja kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen kehonkäsittelymuoto tukevat toisiaan hienosti. Lämpimästi tervetuloa hoitoon!