Pilvi Valkeapää

p.0401303418, tmi.pilvi@gmail.com

Olen Pilvi, Gaia Vallillan vetäjä/omistaja heinäkuun 2018 alusta alkaen. Olen Seitai Shiatsu diplomihoitaja, GroundingYin -joogahoidon ohjaaja ja kalevalaisen jäsenkorjauksen opiskelija (syksystä 2017). Asun Helsingissä kahden kouluikäisen lapseni, aviomieheni ja koiramme kanssa. Minulla on sosiaalialan koulutus ja olen työskennellyt useita vuosia kuntouttavassa työssä mielenterveyspuolella, kehitysvammaisten parissa, useita vuosia lasten ja perheiden kanssa. Lempeää joogaa ja pilatesta olen harrastanut toistakymmentä vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti. Vuosien varrella olen kokeillut jos millaista hoitoa ja käynyt yksittäisiä kursseja Alexandertekniikasta erilaisiin anatomiakoulutuksiin. Olen lisäksi käynyt akupunktiossa sekä klassisessa hieronnassa vuosia suht säännöllisesti. Akupunktio on toiminut rentoutushoitona, sen avulla olen selättänyt stressiä, särkyjä ja kolotuksia sekä kolmivuorotyön laukaisemaa unettomuutta.

Nuoresta tytöstä asti käsillä hoitaminen on kiinnostanut. Se on ollut aina läsnä elämässä. Käteni löytävät kipeät paikat. Mummot, mammat ja kaverit on hierottu. Keho ja miten se toimii on uskomattoman kiinnostava. Ja miten sitä voi manuaalisesti, kosketuksen ja manipulaation kautta sekä liikunnan keinoin parantaa ja huoltaa.

Vaikkakin ammattiura aikuisiässä vei toisenlaisen hoitotyön pariin, jo pitkään ollut haave hierojan ammatista kyti edelleen. Eräänä päivänä, googlaillessani kipeille hartioilleni hierontahoitoja, törmäsin shiatsuun. Perehdyin hoitomuotoon ja hyvin pian tiesin, että shiatsu on minun juttuni. Siinä kiteytyi kaikki kiinnostuksen kohteeni. Lempeä avaava ja energisoiva hieronta, akupisteiden käsittely (shiatsusta jotkut sanovatkin, että se on akupunktiota ilman neuloja!) sekä shiatsun konaisvaltainen näkemys ihmisestä psykofyysisenä olentona. Samalta istumalta ilmoittauduin Seitai Shiatsun peruskurssille Suomen Seitai Shiatsu kouluun, joka kuin hopeatarjottimella minulle tarjoutui alkavaksi muutaman viikon päästä. Varasin ajan ensimmäiseen shiatsuhoitoon saadakseni vakuutusta kasvavalle innolleni hoitomuodosta.

Hoitokokemus oli taivaallinen! Seitai Shiatsu peruskurssi vei mennessään. Shiatsupolkuni jatkui Diplomi Seitai Shiatsu hoitajan koulutukseen. Nyt olen valmistunut diplomihoitajaksi ja teen työtä jota rakastan. Hoidan ja tuotan hyvää oloa ihmisille, itselleni ja perheelleni.

Shiatsun maailmassa oppiminen kuitenkin jatkuu varmasti niin pitkään kun tulen shiatsua tekemään. Koulutan itseäni jatkuvasti käymällä täydennyskoulutuksissa, lukemalla ja opiskelemalla! Ja näinhän se on, että kerran kun on kehonhoitotyönmaailmaan astunut, tiedon-ja oppimisenjano sen kuin lisääntyy. Syksyllä 2017 aloitin Kalevalaisen jäsenkorjauksenopinnot ja nyt on jo reilusti 100 harjoitushoitoa takana. Näen, että suomalaisesta hoitoperinteestä kumpuava Kalevalainen jäsenkorjaus ja Shiatsu –Japanissa syntynyt ja kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen kehonkäsittelymuoto tukevat toisiaan hienosti. Lämpimästi tervetuloa hoitoon!

Minna Ulmanen

Seitai Shiatsu-hoidot ja koulutukset, GroundingYin-Joogahoidot ja koulutukset, Kalevalaisen Jäsenkorjauksen Oppipoika- harjoitteluhoidot alk. syyskuu 2017.

P.0456407997, ulminna@gmail.com

Hoitajan polkuni alkoi Lähihoitajan töistä n.17v sitten. Työskentelin hoitoalalla erilaisissa tehtävissä 15v, sitten jatkoin opiskeluja liikunta-alalle, jooga- ja pilatesopettajaksi. Kaipasin kuitenkin hoitamista, sillä olen aina kokenut tarvetta ja halua koskettaa, hoitaa käsilläni.


Yinjoogan ohjaamisen ja oman harjoitukseni myötä minussa heräsi vahva kiinnostus Kiinalaista Lääketiedettä sekä itämaisia
hoitotekniikoita kohtaan. Opiskelinkin Japanilaisen Seitai Shiatsun Diplomihoitajaksi. Hoitojen tekeminen tuntuu luontevalta ja hyvältä;
Ihmiset saavat apua vaivoihinsa ja olen vakuuttunut myös entistä enemmänsiitä, kuinka tärkeää ja rauhoittavaa kosketus on. Myös Yinjoogaa
ohjatessani aloin kierrellä asanoiden aikana yhdistelemässä niihin Shiatsu-tekniikkaa sekä käsittelemässä akupisteitä, hoitamassa
asiakkaita. Sain hyvää palautetta mm. käsittelyn asanaa voimistavasta, mutta yhtä aikaa rauhoittavasta vaikutuksesta. Inspiroituneena tästä,
aloin suunnitella omanlaisen käsittelyni asanoihin sekä luoda erilaisia tunti-kokonaisuuksia. Tälle kehoa monipuolisesti hoitavalle tunti-kokonaisuudelle annoin nimeksi GroundingYin®- Joogahoito.

Kehot ovat upea ja mysteerinen maailmansa, joka opettaa minua päivä toisensa jälkeen lisää. Uskon vanhoihin kansanperinteisiin kehon käsittelyssä ja kunnioitan niitä. Niinpä Kalevalainen Jäsenkorjaus on seuraava etappini. Olet lämpimästi tervetullut luokseni hoitoon. Aikaa
voit varata minulle soittamalla, viestittämällä tai ajanvarausjärjestelmästä.

Anni Lumino

Olen Anni Lumino, joogaopettaja RYT-200, hormonijoogaohjaaja

p. 045-311 4243, s.posti: annihoidot@gmail.com

Juuri nyt opiskelen Horstmann-tekniikkaa, CST – kraniosakraaliterapiaa ja hermoratahieronta ja tarjoan opiskelijatyönä hoitoja näillä ihanilla hoitomuodoilla.

....Ja niin pikkuhiljaa, päivä päivältä elämän väripalettiin alkoi ilmestyä uusia sävyjä ja vivahteita, sellaisia, joiden olemassaolosta en aiemmin ollut edes tietoinen.
Kiinnostukseni näitä lempeitä hoitotekniikoita kohtaan kumpuaa oman elämän kokemuksista. Olen ollut kiinnostunut joogasta sekä kokonaisvaltaisesta itseni kehittämisestä ja hoitamisesta niin kauan kuin muistan. Kipinän varmasti olen saanut äidiltäni jo aikoinaan ja olenkin kiitollinen tästä esimerkistä, joka on työntänyt minua tutkimaan ja ihmettelemään maailmaa pintaa syvemmältä.
Kesti kuitenkin vuosia ennen kuin toden teolla pääsin kunnolla sukeltamaan joogan ja kokonaisvaltaisten hoitojen ihmeelliseen maailmaan sekä kokemaan niiden vaikutuksen omassa elämässä. Oma elämänpolku vei valmistumisen jälkeen työskentelemään Venäjän kaupan pariin, josta olin haaveillutkin. Muutama vuosi myöhemmin perheeseen syntyi rakas poikamme, jonka kehitys ei kuitenkaan edennyt toivotulla tavalla. Pojan hoidon ja työn yhdistäminen rupesi jossain vaiheessa olemaan kuormittavaa ja kehoni alkoi oireilla eri tavoin. Stressi ilmeni muun muassa migreeninä, unettomuutena ja vatsavaivoina sekä ahdistuksena. En kuitenkaan halunnut kiinnittää sen enempää huomiota oireisiin, koska koin, että minulla ei ole mahdollisuutta pysähtyä ja hiljentää tahtia. Kehon viestien huomiotta jättäminen ja jatkuva ylivireystila johtivat ajan kuluessa totaaliseen uupumiseen, josta toipuminen on ollut pitkä tie. Tämä kokemus on kuitenkin johtanut uuden ja ihmeellisen äärelle, josta nyt ammennan auttaessani muita löytämään kehossa piilevät voimavarat.
Sen lisäksi että jooga ja hoidot ovat tukeneet kehoni elpymisprosessia, ne ovat saaneet myös syvempiä prosesseja liikkeelle. Koen, että kehon avautumisen myötä myös mieleeni ja ajatuksiini on tullut lisää tilaa ja elämäni on pullollaan uusia sävyjä. Koen että olen löytänyt todellisen sieluntehtäväni. On joka kerta yhtä ihmeellistä ja kiehtovaa seurata kuinka keho reagoi hoitoon. Hoitojen tarkoituksena on elvyttää kehon itsekorjautumismekanismi niin että elinvoimaenergia virtaa vapaasti koko kehossa. Erilaiset vaivat ovat kehon kieltä, jolla se yrittää viestittää, että jokin horjuttaa kehonsisäistä tasapainoa. Hoitojen avulla pyritään päästä vuorovaikutukseen kehon kanssa ja saada tasapaino palautumaan.

Lämpimästi tervetuloa hoitoihin!

Tuija Kiuru

p. +358 44 501 5267, tuija.kiuru@kolumbus.fi.

Olen Kundaliinijoogaohjaaja ( KRI ), MB Life Coach valmentaja, hieroja sekä useiden kokonaisvaltaisten ryhmien ohjauskurssien käynyt.

Pidän rauhallisia ja meditatiivisia jooga- ja äänimaljarentoutusryhmiä. Teen äänimaljahoitoja sekä rentouttavaa ja huoltavaa hierontaa. Äänimaljarentoutuksessa hoitotilanteessa maljat tulevat keholle ja tuovat niiden autenttisen äänen lähelle sinua. Äänet syvärentouttavat ja mahdollistavat kokonaisvaltaisen tasapainoittavan tunteen kehoon ja mieleen. Äänet vähentävät stressiä ja antavat näin ollen tilaa sinulle itsellesi, kuulla jälleen paremmin omaa ääntäsi.

Olet lämpimästi tervetullut.