Pilvi Valkeapää

Yinjooga, GroundingYin, Heartful Yoga

Rentous, rauhallisuus, turvallisuus, lämmin ja hyväksyvä ilmapiiri. Tila omalle harjoitukselle, hetki vaalia omaa hyvinvointia, huomioida oma keho, mieli. Ehkä oppia uutta, aistia…tai olla vaan sellaisena kuin on – aivot narikassa hyvän olon äärellä. Siinä pähkinänkuoressa tavoitteeni jootunneistani Gaiassa. Tavoitteeni on, että jokaisella tunnillani on hyvä ja turvallinen olla.

Olen GroundingYin joogahoidon ohjaaja ja Heartful Yoga - opettaja (Heartful Yoga Academy, RYT 200). Minut näkee usein Gaiassa, sillä vastaan tämän ihanan pienen Vallilan hyvinvointikeitaan toiminnasta. Olen myös Seitai Shiatsu hoitaja ja opiskelen kisällinä kolmatta ja viimeistä vuotta kalevalaista jäsenkorjausta. Hoitajan näkökulma ja syvä kiinnostus kiinalaiseen lääketieteeseen (joka Yin joogan ja shiatsun taustalla) ja ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan vaikuttaa omaan ohjaajuuteeni ja tuntieni teemoihin ja rakenteisiin. Minulla on myös sosiaalialan pohjakoulutus ja olen vuosia työskennellyt kuntouttavassa työssä niin mielenterveys- ja kehitysvammapuolella kuin lapsiperheiden kanssa. Joten kosketuspintaa on hyvin monesta näkökulmasta – niin ammatillisesta kuin siviili - arjen kuormittavuudesta, yhteiskunnan asettamista haasteista, jotka lopulta heijastuvat kehoon ja mieleen. Jooga on yksi keino palautua, energisoitua, hengähtää ja rentoutua. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!

Heidi Tiainen

Jooga


Olen tanssija, tanssi- sekä joogaopettaja. Valmistuin tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2014
Teatterikorkeakoulun tanssijantaiteen linjalta ja tanssinopettajaksi (AMK) vuonna 2009 Turun
Taideakatemiasta. Tieni joogan parissa olen aloittanut vuonna 2008 ja siitä lähtien se on ollut
osa jokapäiväistä arkeani. Olen valmistunut RYT500-joogaopettajaksi YogaSourcelta sekä syventänyt koulutustani yin-joogan parissa YogaRocksilla.

Minulle jooga on kehon ja mielen välinen yhteys, kokonaisuus, jonka tasapainoinen olotila
tuo lähemmäs omaa rytmiä, voimaa ja valoa, jolloin jooga tapahtuu. Tämä antaa mahdollisuuden pysähtyä ihmettelemään itsessä ja ympärillä olevaa iloa ja rakkautta. Ohjaajana haluan tuoda tunneilleni sen ilon sekä oman kehon kunnioituksen ja kuuntelun. Jokainen harjoitus on aina uusi alku, jolloin voi sukeltaa kohti oman kehon sisäistä tanssia ja löytää jotakin uutta itsestään.

Anne Suomi

Pilates

Tutustuin pilatekseen v. 2004 ja jäin heti koukkuun. Pitkäaikainen haaveeni toteutui syksyllä 2013, kun valmistuin Somatic Studiolta pilatesohjaajaksi. Ensimmäiset vuodet ohjasin tunteja toimistotyön ohella. Syksystä 2018 olen ohjannut päätoimisesti pilatesta.

Minulla on hyvä ymmärrys toimistotyön vaikutuksesta sekä kehoon että mieleen. Tiedän, miltä tuntuu, kun hartiat särkevät ja päässä pyörii miljoona ajatusta. Pilatestunneilla otan huomioon ihmisten erilaiset fyysiset rajoitteet ja annan vaihtoehtoja liikkeistä. Tunneillani on helppo olla, koska ohjaukseni on tarkkaa ja selkeää."

Mindfulnessiin tutustuin syksyllä 2015. Pilateksen avulla olin päässyt eroon hartiasärystä. Mindfulnessin avulla löysin keinoja kohdata stressaavat tilanteet paremmin. Nukuin paremmin ja elämästä tuli levollisempaa. Valmistuin mindfulness-ohjaaja CFM®:ksi keväällä 2019.

Ensimmäinen elämäni sisälsi yli 30 vuotta toimistotyötä. Toinen elämä on alkanut pilateksen ja mindfulnessin avulla.