Jutta Ahrapalo

Jooga

Jooga tuli osaksi mun elämää vuonna 2009. Olen avoimin mielin kokeillut useita eri joogatyylejä ja ammennan niistä omaksumiani asioita omaan harjoitukseen. Mulle jooga merkitsee kehon ja mielen tasapainon löytämistä fyysisen asanaharjoituksen lisäksi erilaisten meditaatio- ja hengitysharjoitusten avulla.
Jooga on loputon tutkimusmatka itseen; ole rohkea, oivalla ja päästä irti!

Love, Light & Rock'n'Roll

Minna Loponen

Jooga

Olen koulutuksessa oleva joogaopettaja (RYT500, valmistun 02/2018). Tämän lisäksi minulla on kokemusta lähes 20 vuotta urheiluvalmennuksesta sekä liikunnanohjauksesta. Vuosien varrella olen käynyt lukuisia aikuisten sekä lasten ohjaus- ja valmennuskursseja. Kehokokemus on minulla ollut tekemisen keskiössä jo pitkään.

Itse olen ensimmäisen kerran astunut joogasaliin yli 20v sitten. Alkuvuosien ajan astangajooga oli omin tyylini, sittemmin olen lähtenyt tutustumaan muihin joogatyyleihin ja nykyään pidänkin valikoiman laajana, muunnellen omaa harjoitustani säännöllisesti. Joogamatkani on laajentunut myös meditaatioon, sillä oma kokemukseni sen uudistavasta vaikutuksesta on vahva.

Minulle jooga on pysähtymistä, läsnäoloa, rakkautta sekä itsestä huolehtimista. Minulle jooga on myös kehon ja mielen tasapainottamista - ja näitä elementtejä haluankin, tyylistä riippumatta, viestiä tunneillani. Toivon, että tuntini jälkeen osallistujilla on rauhoittunut mutta energinen olo.

Hedvig Lundsten

Pilates, pilates alkeet

Fysioterapeutti (AMK), Physiopilatesohjaaja (FIHF), PhysioTrainer (FIHF)Hyvinvointi on aina kiinnostanut minua ja lukion jälkeen päätin opiskella fysioterapeutiksi. Aloitin työskentelyn liikuntaa edistävissä tehtävissä jo vuonna 2010 ja fysioterapeuttina olen työskennellyt valmistumisesta lähtien (joulu 2012). Ilokseni olen saanut tavata jo huiman määrän erilaisia asiakkaita. Olen oppinut kaikilta asiakkailtani paljon ja toivon puolestani auttaneeni heitä hyvinvoinnin saavuttamisessa ja ylläpitämisessä.Tanssin kautta olen ymmärtänyt jo nuoresta iästä asti kehon optimaalisen kannattelun ja liikkeen merkityksen. Halusin syventää osaamistani aiheesta, joten hakeuduin laajaan pilates -ohjaajakoulutukseen. Ohjaajana olenkin erittäin tarkka linjauksista ja kehon optimaalinen, toiminnallinen ryhti ja liike kuuluvat ehdottomasti omiin lempiaiheisiini.

Mari Nylund

Jooga

Aloitan jokaisen päiväni joogamatolta. Välillä vietän siinä viisi minuuttia hengitellen, toisinaan 90 minuuttia liikkuen ja hengitellen. Jooga on minulle arjen työkalu, jonka avulla tuon rauhaa, luovuutta ja iloa elämääni niin matolle, kuin sen ulkopuolelle.

Ohjaan maanläheistä Heartful Hatha– joogaa rakkaan opettajani Kaisa Kärkkäisen tien viitoittamana. Lempeyden jooga yhdistää eri joogatyyleja ja ohjaa oppilasta tekemään harjoitusta omista lähtökohdistaan käsin.

Annastiina Värri

Jooga

Löysin joogan pariin vuonna 2008 klassisen hathajoogan myötä, joskaan rakkaus joogaa kohtaan ei syttynyt samantien vaan roihahti kunnolla vasta muutaman vuoden kydettyään. Tutkittuani ja kokeiltuani eri suuntauksia astangasta sivanandaan, hotjoogasta jnanaan ja iyengarista jivamuktiin, löysin eniten itseäni vinyasa flown iloisesta elinvoimaisuudesta sekä toisaalta yinjoogan parantavasta rauhallisuudesta. Näihin suuntauksiin lähdin syventymään vuonna 2015 ja valmistuin joogaopettajakoulutuksesta (RYT200) Satu Tuomelan (Authentic Flow Tribe, Pranama) ja Kaisa Kärkkäisen (Heartful Yoga Academy) mentoroimana.

Jooga tarkoittaa itselleni ennen kaikkea yhteyttä. Lempeää yhteyttä omaan keho-mieleen, ja sen kautta yhteyttä kanssaihmisiin, luontoon ja kaikkea meitä ympäröivää kohtaan. Ohjaajana haluan korostaa oman kehon ja sydämen viisaiden viestien kuuntelemisen tärkeyttä sekä hyväksyvää suhtautumista niin itseä kuin omaa harjoitusta sekä ylipäätään elämää kohtaan.

"Lokah Samastah Sukhino Bhavantu"— May all beings everywhere be happy and free, and may the thoughts, words, and actions of my own life contribute in some way to that happiness and to that freedom for all.