Pilates alkeiskurssi, 6 kertaa 20.1.-24.2.2020

Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9 (käynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihan puolelta)

Aika: Maanantaisin 20.1 – 24.2.2020 klo 17.30-18.30

Hinta: 110 €e / maksu tilisiirrolla ennen kurssin alkua

Opettaja: Anne Suomi

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen tmi.pilvi@gmail.com viimeistään ma 13.1.2020. Kurssi toteutuu minimi 5 hlö, osallistujamäärällä!


Aloita pilates alkeiskurssilla! Kuuden kerran kurssilta saat hyvän startin pilateksen perusteisiin.Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus tai kertaamaan perusteita! Kurssin aikana tutustut erilaisten harjoitusten avulla pilateksen kuuteen periaatteeseen hallintaan, hengitykseen, keskittymiseen, keskivartalon käyttöön , liikkeen virtaukseen ja täsmällisyyteen.

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka lopputuloksena on voimakas, joustava ja liikkuva keho. Liikkeissä yhdistyy lihasvoiman kehittäminen sekä lihasten ja nivelten liikkuvuuden parantaminen ja ylläpito.Tunneilla hyödynnetään pienvälineitä kuten kuminauhaa ja pientä palloa. Välineet auttavat tunnistamaan kehon liikkeen.

Kurssi sopii vasta-alkajille, mutta myös kokeneemmille liikkujille sekä mm. selkä- ja hartiakivuista kärsiville.

Lisätietoja Pilviltä tmi.pilvi@gmail.com , puh. +358 40 1303418 Lämpimästi tervetuloa mukaan! ♥

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Äitiyspilates 5x-kurssi 3.10. - 7.11.

Kuva: Anni Rissanen

Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9, (Sisäänkäynti takapihan puolelta, Ensi-Kodin tie 3 kohdalta, kellertävä kerrostalo)
Aika: Torstaisin 3.10-7.11 klo 17.30-18.45 (ei tuntia vkolla 42)
Hinta: 95 € (sis ALV 10%). Maksu ennakkoon verkkopankissa, lasku lähetetään s-postitse.
Ilmoittautuminen: s-postitse tmi.pilvi@gmail.com (Pilvi Valkeapää) viim. pe 27.9
Ohjaaja: Anni Rissanen

Äitiyspilates on odottavalle äidille tarkoitettu kurssi, joka tukee tulevan äidin matkaa kohti uuden elämän syntymää. Se auttaa kehoa muutoksissa odotusaikana, valmistaa synnytykseen sekä helpottaa kehon palautumista synnytyksen jälkeen.

Naisen keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi ison muodonmuutoksen, joka on täysin luonnollinen tapahtuma mutta koettelee kehoa suuresti. Äitiyspilatestunnit antavat välineitä sopeutua muutokseen sekä toisaalta nauttia tästä ainutlaatuisesta elämänvaiheesta.

Kurssi toteutetaan turvallisessa ja lempeässä ilmapiirissä. Harjoittelu vahvistaa kehotietoisuutta. Aistimme kehon asentoa, sen liikettä sekä tutustumme lantion anatomiaan. Harjoitusten avulla vahvistamme kehon syvää tukea sekä luomme lisää tilaa vatsan kasvaessa. Liikkeen avulla vapautamme kehoa toimimaan sille luonnollisella tavalla. Hengitys- ja äänenkäyttöharjoitukset vahvistavat keskittymistä, opastavat löytämään syvän rentoutumisen sekä auttavat luomaan yhteyden vauvaan. Harjoittelu tapahtuu pienryhmässä, jolloin jokaisen äidin tarpeet voidaan ottaa huomioon. Erilaiset pienvälineet, pehmusteet ja korokkeet auttavat löytämään hyvän asennon. Tunnin lopuksi pidetään teehetki, jonka aikana tutustumme tunnin teemaan sekä jaamme havaintoja yhdessä.

Tunnit soveltuvat kaikille odottaville äideille, aiempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita. Kurssin ohjaaja on Anni Rissanen. Hän on ohjannut pilatesta vuodesta 2009, ja tehnyt lisäkoulutuksen Somatic Studiolla 2016-17. Hän on ammatiltaan tanssija ja tanssinopettaja (TaM) sekä yhden lapsen äiti.

Kurssi toteutuu minimi 6 hlö osallistujamäärällä! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tervetuloa Gaia Vallilaan! ♥

Baby-pilates 6x, 16.9.-28.10.

Äideille ja vauvoille (2 - 9 kk)

Kurssipäivät maanantaisin klo 10-11, 16.9, 23.9, 30.9, 7.10, 21.10, 28.10

Paikka Gaia Vallila, Vesannontie 9, käynti Ensi Kodintie 3 kohdalta sisäpihalta

Kurssin hinta 95 €

Ohjaaja Anni Rissanen

Ilmoittaudu mukaan ke 11.9 mennessä s-postitse tmi.pilvi@gmail.com , maksu laskulla s-postitse ennen kurssin alkua,

Babypilates on äideille tarkoitettu lempeä pilatestunti, joka keskittyy synnytyksen jälkeiseen palautumiseen. Babypilates on äidin ja vauvan yhteinen hetki, jossa vauvat ovat mukana tunneilla joko osana harjoittelua tai lekotelevat lattialla harjoituksen aikana. Kurssille suositellaan osallistuttavan aikaisintaan kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen.Tunnit sopivat kaikille äideille, aiempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita. Kun vauva lähtee liikkumaan, on äidin keskittyminen tunneilla haastavampaa.

BabyPilates -tunnit tukevat erityisesti lantionpohjan ja keskustan alueen lihasten vahvistumista. Opettelemme käyttämään vatsalihasten syvimpiä kerroksia ja lantionpohjan lihaksia hallitusti jaoikealla ajoituksella. Tarkoitus on löytää hyvä ryhti, joka parantaa selän hyvinvointia ja helpottaa vauvan nostamista.

Tunnit ovat turvallisia ja jokaisen yksilölliset tarpeet ja palautumisen vaihe huomioidaan. Tunneilta saat mukaan helppoja harjoituksia, joita voit tehdä kotona.

Raskaus ja synnytys tuovat naisen keholle suuria muutoksia. Pilatesharjoittelu auttaa kehoa palautumaan turvallisesti. Harjoittelun avulla saat lisää kehonhallintaa ja löydät paremman ryhdin. Etenkin lantionpohjan, vatsa-, selkä- ja pakaralihasten harjoittelu on tärkeä osa turvallista palautumista. Synnytyksen jälkeen liikunta on tärkeää kehon palautumisen lisäksi myös mielenvirkeyden kannalta. Pilatesharjoittelu vähentää synnytyksen jälkeisiä oireita kuten selkäkipuja ja virtsankarkailua lisäksi liikunta myös yleensä parantaa äidin yöunta.

Tunnit ohjaa pilatesohjaaja ja yhden lapsen äiti Anni Rissanen. Hänellä on laaja ja syvällinen osaaminen kehollisuudesta. Hän on työskennellyt liikkeen parissa opettajana (Amk) ja tanssijana (TaM) sekäpilatesohjaajana vuodesta 2008. Hän on opiskellut pilatesohjaajaksi fysioterapeutti Jarmo Ahosen opissa Somatic Studiolla 2016-2017. Hän on aloittanut spiraalistabilaatio -opinnot keväällä 2019. Pilateksen avulla Anni on oppinut pitämään huolta kehostaan tanssijan ammatissa sekä äitiysaikana, ennen ja jälkeen synnytyksen. Tällä hetkellä Anni opettaa pilatesta Keho Lataamossa, Virgiiniassa, Gaia Vallilassa sekä pitää yritys- ja yksityistunteja.


ALOITUSKURSSI TRE-stressinpurkumenetelmään


Aika: Su 15.9.2019 klo 14.00-16-30
Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9, käynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihalta

Hinta: 55 €, Maksu tilisiirrolla ennen kurssin alkua
Sitovat ilmoittautumiset pe 11.9 mennessä s-postitse tmi.pilvi@gmail.com

Ohjaaja: Katri Heiskala

Tule tutustumaan TRE-stressinpurkuliikkeisiin ja niiden kautta aikaansaatuun tärinään, joka vapauttaa kehon syväjännityksiä! Kurssilla pääset kokeilemaan, sopiiko TRE -menetelemä sinulle. Tutustumiskurssi antaa sinulle myös valmiudet osallistua halutessasi Gaian 5x TRE -kurssille syventämään harjoitusta.

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän.

Kun koemme uhkaa, painetta tai stressiä vireytemme nousee ja saavuttaa huippunsa kohdatessamme tämän stressaavan asian, jonka jälkeen vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan. Monet elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä.

TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

Aloituskurssilla:
- käydään läpi TRE-menetelmän teoreettinen viitekehys
- tehdään tärinän aloittavat stressinpurkuliikkeet
- täristään
- harjoitellaan erilaisia tapoja itsesäätelyyn ja tapoja lopettaa tärinä
- integroidaan kokemusta lepovaiheen ja sanallistamisen kautta
- tarjotaan tietoa siitä, miten voi jatkaa TRE-prosessia itsenäisesti tai ohjatusti

TRE-harjoituksella on todettu oleva rutkasti erilaisia positiivisia vaikutuksia. TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen tekemisen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu. Ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa.

Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä ole kuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi lääkärin kanssa kannattaa keskustella ennen TRE-harjoituksen aloittamista, mikäli on jokin vakava toimintakykyä rajoittava sairaus.

Työpajan ohjaajasta:
Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)-ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden pakolaisasiakkaiden kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

Kurssille mahtuu max 8 osallistujaa, kurssi toteutuu 4 hlön vähimmäismäärällä. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Gaia Vallilassa on kaikki tarvittavat välineet (matot ym), tarvitset vain itsesi ja mukavat joustavat vaatteet!

Lisätietoja tmi.pilvi@gmail.com / www.gaiavallila.fi / 0401303418

Lämpimästi tervetuloa! ♥

Pilateksen alkeet - 3x kurssi ma 12.8-26.8.2019


Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9 (käynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihan puolelta)
Aika: Ma 12.8, 19.8, 26.8 klo 17.30-18.45
Hinta: 66 €e / maksu tilisiirrolla ennen kurssin alkua
Opettaja: Terhi Pursiainen
Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen tmi.pilvi@gmail.com viimeistään pe 9.8.

Kurssi toteutuu minimi 5 hlö, osallistujamäärällä! Pidätämme oikeudet muutoksiin,

Aloita pilates alkeiskurssilla! Kolmen kerran intensiivikursseilta saat hyvän startin pilateksen perusteisiin.
Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus tai kertaamaan ennen syyskauden ryhmien alkua!

Alkeiskurssilla tutustutaan pilateksen harjoitteisiin ja ajatusmaailmaan. Tunneilla tehdään monipuolisesti kehoa vahvistavia ja avaavia harjoituksia rauhallisessa tempossa. Kurssin jälkeen sinun on helppo jatkaa harjoittelua viikkotunneilla.

Pilates-harjoittelu vahvistaa keskivartalon tukea, edistää hyvää ryhtiä, kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta sekä edesauttaa kehon oikeanlaista toimintaa. Harjoittelun avulla voit saavuttaa vahvat, joustavat ja tasapainoiset lihakset, jotka tukevat niveliä, mahdollistavat hyvän liikelaajuuden ja pitävät kehosi terveenä. Tunnet positiivisen vaikutuksen kehossasi välittömästi! Tunneilla hyödynnetään pienvälineitä, joiden avulla lisätään tietoisuutta kehosta, vakautetaan liikettä tai helpotetaan harjoittelua.

Kurssi sopii vasta-alkajille, kokeneemmille liikkujille sekä mm. selkä- ja hartiakivuista kärsiville.

Lisätietoja Pilviltä tmi.pilvi@gmail.com / 0401303418

Lämpimästi tervetuloa mukaan! ♥

5x Tre-kurssi Gaia Vallilassa ke 21.8.-18.9.

Tule TRE-kurssille GAIA Vallilaan syventämään TRE-harjoitustasi ja samaan harjoitus osaksi arkea!


Aika:
Ke 21.8, Ke 28.8, Ke 4.9, Ke 11.9 ja Ke 18.9 klo 19.00–20.30
Viiden kerran yhteishinta (sis. alv 24%): 125 euroa -maksu tiisiirrolla ennen kurssin alkamista
Ilmoittautuminen/lisätiedot: tmi.pilvi@gmail.com / 0401303418 Pilvi Valkeapää)
Ohjaaja: Katri Heiskala
Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9, käynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihalta

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään pe 16.8. Kurssi toteutuu, minimi 4 osallistujalla. (max.8 hlöä)


TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän. Tärinä vapauttaa kehon syvimpiä jännityksiä.

Kun koemme uhkaa, painetta tai stressiä vireytemme nousee ja saavuttaa huippunsa kohdatessamme tämän stressaavan asian, jonka jälkeen vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan. Monet elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä. TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

TRE-harjoituksella on todettu oleva rutkasti erilaisia positiivisia vaikutuksia. TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen tekemisen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu. Ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa.

Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä ole kuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi lääkärin kanssa kannattaa keskustella ennen TRE-harjoituksen aloittamisesta, mikäli on jokin vakava toimintakykyä rajoittava sairaus.

Kurssin ohjaajasta:
Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)-ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden asiakkaiden kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

Kurssille osallistumiseen et tarvitse aikaisempaa kokemusta, suositus on kuitenkin aloittaa TRE- tutustumiskurssista (Gaiassa ke 14.8), sillä harjoitus ei välttämättä sovi kaikille. Ota rohkeasti yhteyttä tmi.pilvi@gmail.com, mikäli nousee kysymyksiä!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!! ♥

VAPAUS, HILJAISUUS JA YHTEYS - PULAHDUS YIN & YANG JOOGAAN -MINIRETRIITTI ♥

MA-KE 5.-7.8.2019, klo 17-21

Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9 (sisäänkäynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihan puolelta)

Hinta: 150 € (sis alv 10%) , maksu tilisiirrolla ennen kurssia
Opettaja Kati Raatikainen

Sitovat ilmoittautumiset /lisätiedot: tmi.pilvi@gmail.com / 0401303418 viimeistään pe 2.8 mennessä

Tule siirtymään kesän kukoistuksesta satokautta kohti, vetäytymällä itsesi ja äärettömän äärelle joogan parissa. Tällä kolmen päivän mittaisella kurssilla etsimme yhteyttä omaan evolutiiviseen kehoomme ja liikkeeseemme jaetussa tilassa toisten osallistujien kanssa. Teemme meditatiivista liike- ja tanssiharjoitusta, tutustumme yin ja yang joogan perusteisiin, rakennamme asanaharjoitusta erilaisten kehollisten, energeettisten ja kokemuksellisten karttojen kautta. Kartalla tarkoitetaan tässä erilaisia lähestymistapoja harjoitukseen, kuten kokemuksellinen anatomia, liikettämme mahdollistavat liikemallit, kiinalainen lääketiede, joogafilosofia. Jokaisen päivän päättää hiljainen yin jooga harjoitus.

Sään salliessa olemme osan päivästä ulkona puistossa. Siksi olisi hyvä ottaa mukaan oma joogamatto tai viltti. Ota mukaan myös omat eväät. Jos olet kiinnostunut syvästä, kokemuksellisesta, kokeilevasta ja omiin ytimiisi johdattavasta harjoituksesta, tule. Kurssin sisällöt sopivat kaikille kokeilunhaluisille ja esimerkiksi johdantona tai syventymisenä joogan ja yin joogan pariin.

Opettajana toimii joogaopettaja ja tanssitaiteilija Kati Raatikainen. Katin joogapolku koostuu opinnoista Vanda Scaravellin tyylisuunnan joogan parissa, Seasonal yin joogasta ja saavutettavan joogan parissa toimimisesta. Hän toimii myös tanssi- ja esitystaiteilijana erilaisissa yhteisöissä ja työryhmissä. Katin toimia eteenpäin ajava voima on halu edistää tasa-arvoa ihmisten ja eläinten ja muidenolentojen välillä sekä ylläpitää kokemuksellista suhdetta ekosysteemiin, jonka osana elämme.

Minimi osallistujamäärä on neljä ja maksimi kahdeksan. Varaa paikkasi ajoissa, viimeistään 2.8 mennessä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lämpimästi tervetuloa jakamaan tämä matka! ♥

Uusia vaihtoehtoja maksamiseen

  • Heinäkuun alusta alkaen Gaia Vallilan jooga- ja pilatestuntien maksamiseen käyvät myös useimmat työnantajien tarjoamat liikunta- ja virikesetelit: Smartum liikuntasetelit ja Smartum saldo, Edenred-virikesetelit, -kortti ja mobiilimaksut, ePassi, Tyky-kuntosetelit, Eazybreak-mobiilisetelit.

Gaian asiakkaiden tietosuoja

  • Gaia Vallilan on päivittänyt asiakkaidensa henkilötietoja koskevan tietosuojaselvityksen. Noudatamme toiminnassamme EU:n 25.5.2018 voimaan tulleen Yleisen tietosuoja-asetuksen määräyksiä. Lue selvitys täältä.