TRE -tutustumiskurssi su 16.6.

Tervetuloa tutustumaan kehon TRE menetelmään Gaia Vallilan kurssilla

Kuvateksti

Aika: su 16.6 klo 10.30–13.00,

Hinta: 55 euroa

Ilmoittautuminen/lisätiedot: tmi.pilvi@gmail.com / 0401303418

Ohjaaja: Katri Heiskala

Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9, käynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihalta

Tule tutustumaan TRE-stressinpurkuliikkeisiin ja niiden kautta aikaansaatuun tärinään, joka vapauttaa kehon syväjännityksiä!

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) on amerikkalaisen David Bercelin parikymmentä vuotta sitten kehittämä yksinkertainen, mutta voimakas menetelmä, jonka avulla ihminen voi käynnistää sisäsyntyisen, stressaavista kokemuksista palauttavan neurogeenisen tärinän.Kun koemme uhkaa, painetta tai stressiä vireytemme nousee ja saavuttaa huippunsa kohdatessamme tämän stressaavan asian, jonka jälkeen vireystilan pitäisi normaalin tilanteen mukaan laskea ja kehon palata tyytyväiseen ja rentoutuneeseen tilaan. Monet elävät kuitenkin jatkuvan paineen alla eikä vireystila pääse purkautumaan luonnollista reittiä pitkin. Jos stressaavien tilanteiden nostattamaa ylivireyttä ja jähmettymistä ei pureta, keho kerää itseensä fyysistä kipua ja kireyttä.TRE-harjoitus on kehitetty vapauttamaan stressin supistamaa ja jännittämää kehoa ja palauttamaan keho vähitellen takaisin luonnolliseen sykkivään ja virtaavaan tilaan.

Aloituskurssilla

 • käydään läpi TRE-menetelmän teoreettinen viitekehys
 • tehdään tärinän aloittavat stressinpurkuliikkeet
 • täristään
 • harjoitellaan erilaisia tapoja itsesäätelyyn
 • harjoitellaan tapoja lopettaa tärinä
 • integroidaan kokemusta lepovaiheen ja sanallistamisen kautta
 • tarjotaan tietoa siitä, miten voi jatkaa TRE-prosessia itsenäisesti tai ohjatusti
TRE harjoituksella on paljon erilaisia positiivisia vaikutuksia. TRE:n tarkoitus on ennen kaikkea rentouttaa ja lisätä hyvinvointia. Harjoituksen myötä kyky sietää stressiä ja palautua stressaavista tilanteista yleensä parantuu. Ihminen pysyy helpommin otollisessa vireystilassa.Jokaiselle keholle ja kaikissa elämäntilanteissa TRE ei välttämättä ole kuitenkaan sopiva metodi. TRE:n harjoituksen aloittamiselle paras ajankohta on suhteellisen normaali psyykkinen ja fyysinen tila. TRE:n harjoitusta ei suositella aloittamaan raskaana ollessa. Lisäksi lääkärin kanssa kannattaa keskustella ennen TRE-harjoituksen aloittamista, mikäli on jokin vakava toimintakykyä rajoittava sairaus.


Työpajan ohjaajasta:Katri Heiskala on sertifioitu TRE (Tension, Stress & Trauma Release Exercise)-ohjaaja. Hän on tehnyt tanssi-liiketerapian erikoistumistutkinnon ja maisteriopinnot Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Työn alla on maisteritutkinnon päättävä tutkimustyö traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden pakolaisasiakkaiden kanssa. Katri kuuluu myös autenttisen liikkeen koulutusohjelmaan Argentiinassa ja hän on käynyt lukuisia kursseja liittyen somaattisiin tekniikoihin ja tanssi-improvisaatioon niin Suomessa kuin ulkomailla. Katri on myös koulutukseltaan maantieteilijä (FM).

Huom! Sitovat ilmoittautumiset tmi.pilvi@gmail.com torstai 13.6 klo 22 mennessä! Tämän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme valitettavasti perimään koko kurssin maksun, sillä paikkoja on hyvin rajoitetusti. Vaihtoehtoisesti viime hetken esteen yllättäessä paikan saa antaa toiselle.Kurssimaksu onnistuu paikan päällä käteisellä tai kortilla tai halutessanne laskulla s-postitse (tällöin näytä saapuessasi ohjaajalle tosite maksusuorituksesta, kiitos). Kurssille mahtuu max 8 osallistujaa, kurssi toteutuu 4 hlön vähimmäismäärällä. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Gaia Vallilassa on kaikki tarvittavat välineet (matot ym), tarvitset vain itsesi ja mukavat joustavat vaatteet! Lämpimästi tervetuloa!

Tervetuloa PILATES JA SELKÄ -työpajaan Gaia Vallilaan

Aika: Lauantai 11.5 klo 10-12.30, Hinta 35 €
Ilmoittautuminen/lisätiedot: tmi.pilvi@gmail.com, 9.5 mennessä
Ohjaa: Anni Rissanen
Gaia Vallila, Vesannontie 9, käynti Ensi-Kodin tie 3 kohdalta sisäpihalta

Pilates ja selkä -työpaja keskittyy selän hyvinvointiin. Työpaja tarjoaa syventävää tietoa pilatesharjoittelusta, osallistujan on suositeltavaa hallita pilateksen perusteet mutta soveltuu myös vasta-alkajille.

Selän hyvinvoinnin peruspilarit ovat liikkuvuus, voima, lepo sekä hyvä toiminnallinen ryhti. Pilatesmenetelmän avulla opit pitämään huolta selästäsi. Työpajan aikana tehdään harjoitteita, jotka lisäävät selän liikkuvuutta ilman, että selkäranka joutuu rasitukselle. Liikkeet vahvistavat erityisesti syviä lihaksia sekä keskivartalon lihaksia, jolloin selkä vahvistuu turvallisella tavalla. Liikkeet tehdään tarkasti, jotta opit oikean tekniikan selän ojennukseen, taivutukseen sekä kiertoliikkeeseen. Ryhtiharjoitusten avulla vahvistetaan hyvää toiminnallista ryhtiä, joka tukee ergonomista kehonkäyttöä sekä ehkäisee rasitusvammojen syntymistä. Tunnilla tutustutaan pääpiirteittäin selän anatomiaan. Saat mukaasi harjoitusohjelman, jonka avulla voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti.

Työpajan ohjaa Anni Rissanen. Hän on ohjannut pilatesta vuodesta 2009 ja opiskellut pilatesohjaajaksi Somatic Studiolla 2016-17. Hän on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakouluista 2009. Annilla on laaja kokemus kehollisuudesta tanssijan, tanssinopettajan ja pilatesohjaajan työn kautta. Hän on opettajana rauhallinen ja tarkka, tunnit ovat lempeän dynaamisia ja liikkeet tehdään ehdottomasti turvallisella tavalla. Pilates-harjoituksen avulla Anni on pitänyt huolta oman selkänsä hyvinvoinnista sekä löytänyt liikkumiseen vapautta.

Huom! Kurssille mahtuu max 9 osallistujaa, kurssi toteutuu 6 hlön vähimmäismäärällä. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Gaia Vallilassa on kaikki tarvittavat välineet (matot ym), tarvitset vain itsesi ja mukavat joustavat vaatteet! Lämpimästi tervetuloa!

www.gaiavallila.fi / tmi.pilvi@gmail.com, p. +358 40 1303418

ÄITIYSPILATES 5 X -kurssi

Kuva: Anni Rissanen

Paikka: Gaia Vallila, Vesannontie 9 / käynti Ensi Kodin tie 3 kohdalta sisäpihalta!
Aika: Torstaisin 17.15-18.45 25.4-16.5.2019 sekä 23.5 16.45-18.45
Hinta: 110e / 100e

Opettaja: Anni Rissanen

Ilmoittauduthan viimeistään sunnuntaina 21.4. klo 22 mennessä s-postitse tmi.pilvi@gmail.com.

Kurssi toteutuu 6 hlön vähimmäismäärällä, pidätämme oikeudet muutoksiin!

Äitiyspilates tukee tulevan äidin matkaa kohti uuden elämän syntymää. Se auttaa kehoa muutoksissa odotusaikana, valmistaa synnytykseen sekä helpottaa kehon palautumista synnytyksen jälkeen.
Naisen keho käy raskauden ja synnytyksen aikana läpi ison muodonmuutoksen, joka on täysin luonnollinen tapahtuma mutta koettelee kehoa suuresti. Äitiyspilatestunnit antavat välineitä sopeutua muutokseen sekä toisaalta nauttia tästä ainutlaatuisesta elämänvaiheesta.

Kurssi tóteutetaan turvallisessa ja lempeässä ilmapiirissä. Harjoittelu vahvistaa kehotietoisuutta. Aistimme kehon asentoa, sen liikettä sekä tutustumme lantion anatomiaan. Harjoitusten avulla vahvistamme kehon syvää tukea sekä luomme lisää tilaa vatsan kasvaessa. Liikkeen avulla vapautamme kehoa toimimaan sille luonnollisella tavalla. Hengitys- ja äänenkäyttöharjoitukset vahvistavat keskittymistä, opastavat löytämään syvän rentoutumisen sekä auttavat luomaan yhteyden vauvaan.

Harjoittelemme pienryhmässä, jolloin jokaisen äidin tarpeet voidaan ottaa huomioon. Erilaiset pienvälineet, pehmusteet ja korokkeet auttavat löytämään hyvän asennon. Tunnin lopuksi pidetään teehetki, jonka aikana tutustumme tunnin teemaan sekä jaamme havaintoja yhdessä. Viimeisellä tunnilla on mahdollisuus kysyä tunnilla vierailevalta kätilöltä synnytykseen liittyvistä asioista.

Tunnit soveltuvat kaikille odottaville äideille, aiempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita. Kurssin ohjaaja Anni Rissanen on ohjannut pilatesta vuodesta 2009, ja tehnyt lisäkoulutuksen Somatic Studiolla 2016-17. Hän on ammatiltaan tanssija ja tanssinopettaja (TaM) sekä yhden lapsen äiti.

Ilmoittautumiset ja lisäkysymykset Pilvi Valkeapäältä s-postitse, puhelimitse, tmi.pilvi@gmail.com , 0401303418 / www.gaiavallila.fi

Lämpimästi tervetuloa!♥

Olemme mukana Joogafestivaaleilla Kaapelilla 2.-3.3.2019
Tule tapaamaan meitä ständillemme D1!

Nyt saat Gaia Vallilan sarjakortteja mukavaan jouluhintaan!

Hanki nyt itsellesi tai lahjaksi ihania hyvän olon elämyksiä!

JOULUTARJOUKSEMME:

 • Gaian uusi 15x sarjakortti (otetaan nyt käyttöön aiempien 5x ja 10x korttien lisäksi) - 180 euroa (norm. 200 euroa). Kortti käy Gaian jooga-, pilates- ja Qigong-tunneille. (Erikoistunneilla kortti käy myös osana maksua.)
 • 5x GroundingYin -joogahoito 90 euroa (norm. 110 euroa)
 • GroundingYin -joogahoito, kevätkausi, (11x) hintaan 205 euroa (norm. 230 euroa)

Hinnat sisältävät alv 10 %. Tarjoushinnat ovat voimassa pe 21.12. saakka!

Gaiassa voit hyödyntää Smartum liikuntasetelit ja Smartum saldon, Edenred-virikesetelit, -kortit ja mobiilimaksut, ePassin, Tyky-kuntosetelit, Eazybreak-mobiilisetelit!

Tuntihinnastoomme voit tutustua tarkemmin täällä.

Kysy tarkemmin Pilviltä:tmi.pilvi@gmail.com tai p.+350 40 1303418

Uusia vaihtoehtoja maksamiseen

 • Heinäkuun alusta alkaen Gaia Vallilan jooga- ja pilatestuntien maksamiseen käyvät myös useimmat työnantajien tarjoamat liikunta- ja virikesetelit: Smartum liikuntasetelit ja Smartum saldo, Edenred-virikesetelit, -kortti ja mobiilimaksut, ePassi, Tyky-kuntosetelit, Eazybreak-mobiilisetelit.

Gaian asiakkaiden tietosuoja

 • Gaia Vallilan on päivittänyt asiakkaidensa henkilötietoja koskevan tietosuojaselvityksen. Noudatamme toiminnassamme EU:n 25.5.2018 voimaan tulleen Yleisen tietosuoja-asetuksen määräyksiä. Lue selvitys täältä.